Ο Scott αναγνωρίζεται για τη διακεκριμένη υπηρεσία στην έρευνα και την εκπαίδευση του ρυζιού

Ο ob Scott, Senior Affiliate Vice President for Extension, βραβεύτηκε με το Βραβείο Distinguished Service από την Τεχνική Ομάδα Εργασίας Rice κατά τη διάρκεια του εξαμηνιαίου συνεδρίου της ομάδας αυτή την εβδομάδα. Ο Jarrod Hardke, γεωπόνος ρυζιού επέκτασης για το Division of Agriculture, σωστά, απένειμε το βραβείο στον Scott αφού ο Scott παρέδωσε την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο το πρωί της Τρίτης.

HOT SPRINGS, Ark. — Ένας εθνικός οργανισμός ερευνητών ρυζιού απένειμε το βραβείο Distinguished Service Award στον Bob Scott, ανώτερο συνεργάτη αντιπρόεδρο – επέκταση για το Τμήμα Γεωργίας Συστήματος του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας.

Στην επιστολή υποψηφιότητάς του, ο Jeff Edwards, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωργίας για τις Καλλιέργειες, το Έδαφος και τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, είπε ότι ο Scott «υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της βιομηχανίας ρυζιού σε όλη του τη σταδιοδρομία και του αξίζει ιδιαίτερα αυτή η τιμή».

Ο Scott εργάζεται στο Division of Agriculture για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του. στην επιστήμη των ζιζανίων στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μισισιπή το 1997 και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα για πέντε χρόνια, ο Scott εργάστηκε ως ειδικός ζιζανίων επέκτασης για το Division of Agriculture από το 2002-2018, την τελευταία πενταετία του οποίου υπηρέτησε και ως διευθυντής και των δύο Lonoke Extension Middle και Newport Extension Middle. Από το 2018-2020, ο Scott υπηρέτησε ως διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Επέκτασης Ρυζιού στη Στουτγάρδη. Το 2020 διορίστηκε ανώτερος συνεργάτης αντιπρόεδρος για τη γεωργία – επέκταση.

Ο Scott έλαβε το βραβείο κατά τις ώρες λειτουργίας της πρώτης συνάντησης της Τεχνικής Ομάδας Εργασίας Ρυζιού μετά από τρία χρόνια – και της πρώτης συνάντησής της στο Αρκάνσας, την Νο. 1 πολιτεία παραγωγής ρυζιού του έθνους – σε περισσότερο από μια δεκαετία. Η συνάντηση συγκέντρωσε περισσότερους από 300 ερευνητές και επαγγελματίες της βιομηχανίας ρυζιού από διάφορες πολιτείες και χώρες. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η ομάδα συνεδριάζει κάθε δεύτερη χρονιά για να μοιραστεί έρευνα, να σχεδιάσει, να ανταλλάξει πληροφορίες και πολλά άλλα.

Ο Scott είπε ότι το βραβείο ήταν απροσδόκητο, αλλά ευπρόσδεκτο.

«Έμεινα έκπληκτος και με τιμήθηκε με αυτό το βραβείο», είπε ο Scott. «Έχω λείπει από το RTWG για μερικά χρόνια και ήταν καλό να τους ξαναβλέπω όλους και να λαμβάνω αυτή την τιμή. Όταν πρόκειται για αυτό, το ρύζι είναι πραγματικά μια ειδική καλλιέργεια, λόγω των περιορισμένων στρεμμάτων του σε σύγκριση με άλλες καλλιέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως η έρευνα και η επέκταση του ρυζιού είναι ένας μικρός κόσμος. Είναι πάντα ωραίο να σε τιμούν οι συνομήλικοί σου».

Η συνάντηση του 2023 σηματοδοτεί την 39η διετή συνάντηση της ομάδας. Αν και η ομάδα συνεδρίαζε ιστορικά σε ζυγά χρόνια, η απόφαση ελήφθη το 2020 να αναβληθεί η επόμενη συνεδρίαση κατά τρία χρόνια, εν μέρει λόγω της πανδημίας του COVID-19. Στο εξής, η ομάδα θα συνεδριάζει πλέον σε μονό αριθμό ετών. Η συνάντηση του 2025 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Jarrod Hardke, γεωπόνος ρυζιού επέκτασης για το Division of Agriculture, απένειμε στον Scott το βραβείο την Τρίτη το πρωί. Ο Hardke, ο οποίος υπηρετεί ως γραμματέας για την Τεχνική Ομάδα Εργασίας Rice, είπε ότι αυτός και ο Scott συνεργάζονται από το 2012, όταν ο Hardke ξεκίνησε να εργάζεται για πρώτη φορά στο Division of Agriculture.

Ο Scott ηγήθηκε αργότερα της επιτροπής αναζήτησης που τελικά προσέλαβε τον Hardke για τη θέση του γεωπόνου επέκτασης ρυζιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Τεχνικής Ομάδας Εργασίας Rice, το Βραβείο Διακεκριμένης Υπηρεσίας μπορεί να απονεμηθεί σε «άτομα που έχουν προσφέρει διακεκριμένες μακροχρόνιες υπηρεσίες στη βιομηχανία ρυζιού στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης, της διεθνούς γεωργίας, της διοίκησης και της βιομηχανικής τεχνολογίας ρυζιού».

«Ο Μπομπ έχει εργαστεί στο πεδίο, στην έρευνα και στη βιομηχανία με την BASF», είπε ο Χάρντκε. «Τσεκάρει όλα τα κουτάκια».

Previous Post Next Post