Οι κάτοικοι ιατρικής Καλιφόρνια λαμβάνουν αύξηση μισθών, περισσότερες άδειες μετ’ αποδοχών

Οι κάτοικοι ιατρικής μόλις υπέγραψαν το πρώτο τους συμβόλαιο σε όλο το σύστημα με το University of California Health — και περιλαμβάνει αύξηση μισθού 16% για 2 χρόνια, 4 εβδομάδες διακοπών και 8 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών.

Περίπου 5000 κάτοικοι καλύπτονται από τη σύμβαση, η οποία καλύπτει τα έξι ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Οι κάτοικοι είναι μέλη της επιτροπής ασκουμένων και κατοίκων (CIR), μια περιοχή της Διεθνούς Ένωσης Υπαλλήλων Υπηρεσιών (SEIU).

Η σύμβαση οριστικοποιήθηκε αφού οι γιατροί του UC οργάνωσαν μια συντονισμένη, σε όλο το σύστημα διαμαρτυρία μόνιμων γιατρών, στην οποία συμμετείχαν και απεργοί ακαδημαϊκοί εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι μέρος του συνδικάτου United Auto Workers.

«Αυτή είναι πραγματικά η δύναμη του ιατρού που οργανώνει την εργασία του», δήλωσε η Caitlin Roake, MD, PhD, φοιτήτρια επείγουσας ιατρικής δεύτερης χρονιάς στην πανεπιστημιούπολη Fresno του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια ανακοίνωση τύπου που ανακοινώνει τη νίκη.

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ντέιβις τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται εδώ και καιρό για πολλές ώρες, δύσκολες συνθήκες εργασίας και τόσο χαμηλούς μισθούς που μπορεί να είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα ​​στις μεγαλύτερες πόλεις. Μια πρόσφατη τάση προς τη συνδικαλιστική οργάνωση βοηθά αυτούς τους κρίσιμους εργαζόμενους να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Από το 2020 έως το τρέχον έτος, το σωματείο CIR αυξήθηκε από 17.000 σε 24.000 μέλη, δήλωσε η εκπρόσωπος του συνδικάτου Dara Streit. Άλλα μικρότερα τοπικά σωματεία ιατρών, συμπεριλαμβανομένου του Resident and Fellow Physician Union Northwest στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και του San Diego House Staff Association στο UC San Diego ψήφισαν επίσης να συνδεθούν με το CIR πέρυσι.

Η αύξηση των ενοικίων σε περιοχές κοντά στα νοσοκομεία του συστήματος βοήθησε στην τόνωση της προσπάθειας συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η αύξηση του μισθού – μια αρχική αύξηση 6% που ακολουθείται από αυξήσεις 5% το 2023 και το 2024 – θα διευκολύνει αυτούς τους γιατρούς που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους να ζουν κοντά στην εργασία τους, ένας σημαντικός παράγοντας για τους εργαζόμενους που συχνά κάνουν 80 ώρες εβδομάδες.

«Για την πλειονότητα των κατοίκων, ο μισθός τους πηγαίνει σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ενοίκιο», λέει η Nekisa Haghighat, MD, MPH, δευτεροετής φοιτητής ψυχιατρικής στο UC Riverside και ένας από τους ηγέτες του σωματείου.

Εκτός από τις αυξήσεις των αποδοχών, το συμβόλαιο παρέχει σημαντική άδεια μετ’ αποδοχών – ένα κρίσιμο όφελος σε ένα επάγγελμα που ήδη παλεύει με υψηλά ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης. «Η επαγγελματική εξουθένωση, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία είναι αληθινά», λέει ο Haghighat. «Η πανδημία απλώς κλιμακώθηκε και την μεγάλωσε».

Οι νέες συμβάσεις θα βοηθήσουν τους κατοίκους να παρέχουν καλύτερη φροντίδα των ασθενών, λένε οι διοργανωτές των συνδικάτων.

«Στο τέλος της ημέρας, αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος που το κάνουμε αυτό», λέει ο Haghighat. “Για να μπορούμε να φροντίζουμε τους ασθενείς μας, πρέπει να μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Δεν ζητάμε να μπορούμε να οδηγούμε πολυτελή αυτοκίνητα ή να κάνουμε τρελές διακοπές”, λέει. «Το μόνο που ζητάμε είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή ανάμεσα στις 80 ώρες που εργαζόμαστε την εβδομάδα».

Αυτές ήταν οι πρώτες συνδικαλιστικές συμβάσεις για γιατρούς στο UCSF Fresno και στο UC Riverside, δύο νοσοκομεία που φροντίζουν μερικές από τις πιο υποεξυπηρετούμενες κοινότητες της πολιτείας.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τις συμφωνίες, λέγοντας σε δήλωσή του: «Πιστεύουμε ότι αυτές οι συμβάσεις τιμούν τον ζωτικό ρόλο των ιατρών και των υποτρόφων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της Καλιφόρνια για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. τα τελευταία τρία χρόνια».

Η Επιτροπή ασκουμένων και κατοίκων είναι η μεγαλύτερη ένωση οικιακού προσωπικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εκπροσωπεί περισσότερους από 24.000 μόνιμους γιατρούς και υποτρόφους. Ο ιστότοπος CIR-SEIU αναφέρει, “Χρησιμοποιούμε τη συλλογική μας φωνή για να υποστηρίξουμε μια οικονομικά αποδοτική, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη για όλους.”

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Medscape στο Facebook, το Twitter, το Instagram, το YouTube και το LinkedIn

Previous Post Next Post