Γνωρίστε τον Πρώτο Μαύρο για να αποκτήσετε την κατάσταση Triple Crown του Hiking

τσάιντ! Λοιπόν, ο Will “Akuna” Robinson είναι, τουλάχιστον. Είναι ο πρώτος μαύρος που ολοκλήρωσε το πολυπόθητο Triple Crown της πεζοπορίας. Είναι ένα καταπληκτικό κατόρθωμα με οποιοδήποτε πρότυπο, και δεν είναι όλοι κουρασμένοι για τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις.

Το Travel Noire μίλησε με τον Robinson για την απόφασή του να αναλάβει την πρόκληση Triple Crown και πώς η πλοήγηση στην ύπαιθρο έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και τη θεραπεία του.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Merrell

Περιμένετε, Τι είναι το Triple Crown;

Το Triple Crown αναφέρεται στο μονοπάτι των Αππαλαχίων, στο μονοπάτι Continental Divide και στο μονοπάτι Pacific Crest. Μεταξύ των τριών, αυτό είναι περίπου 8.000 μίλια απλωμένα σε 22 πολιτείες. Αν αυτό δεν φαίνεται αρκετά τρομακτικό, οι πεζοπόροι βρίσκονται στο έλεος των στοιχείων, τα οποία μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λιγότερα από 600 άτομα έχουν ολοκληρώσει την πεζοπορία στο Triple Crown, σύμφωνα με το The Trek. Όσοι το έχουν κάνει, είτε χωρίζουν τα μονοπάτια σε αρκετά χρόνια, είτε πεζοπορούν ένα ή δύο μονοπάτια το χρόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Ποτέ δεν είχα σκοπό να δοκιμάσω το Triple Crown της πεζοπορίας», είπε ο Robinson στο Travel Noire. «Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν και άλλα μονοπάτια εκτός από το μονοπάτι Pacific Crest. Ενώ επιχειρούσα το [μονοπάτι], αντιλήφθηκα τα άλλα μονοπάτια που αποτελούν το Triple Crown. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, παρατήρησα πόσο πολύ βελτίωνε την ψυχική μου κατάσταση γύρω από τον εαυτό μου στη φύση. Ασχολήθηκα με τον τρόπο ζωής της πεζοπορίας, οπότε ήταν φυσικό για μένα να εξερευνήσω τις άλλες πεζοπορίες μεγάλων αποστάσεων».

Τα επιτεύγματα του Robinson οδήγησαν σε μια συνεργασία με τη Merrell, μια εταιρεία ειδών ένδυσης πεζοπορίας.

Η στρατιωτική του καταγωγή τον οδήγησε να ανακαλύψει την πεζοπορία

Γεννημένος στη Γερμανία, ο Robinson είναι γιος βετεράνου του στρατού. Από μικρός είχε την ευκαιρία να ζήσει σε πολλά διαφορετικά μέρη. Το ενδιαφέρον του για την πεζοπορία πυροδοτήθηκε ενώ βρισκόταν στο Ιράκ.

«Ασχολήθηκα με την πεζοπορία λόγω ενός οδηγού που διάβασα όταν ήμουν στο Ιράκ», είπε. «Δεκατρία χρόνια μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου για το μονοπάτι του Pacific Crest, έπεσα πάνω στην ταινία, «Wild». Ήξερα ότι η πεζοπορία ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να με βοηθήσει να φύγω από το σκοτάδι που είχε γίνει ο κόσμος μου λόγω του PTSD».

Φωτογραφία του Scott Longerbeam

Όταν η ύπαιθρος δεν είναι τόσο “υπέροχη”

Τα μονοπάτια Triple Crown οδηγούν τους πεζοπόρους σε εχθρική περιοχή, και αυτό δεν σημαίνει μόνο το έδαφος.

«Είμαι ένας 41χρονος μαύρος στην Αμερική», είπε ο Ρόμπινσον. «Μπορεί να περνάω όλο μου τον χρόνο στη φύση, αλλά εξακολουθεί να είναι η Αμερική, και αυτό έρχεται με κάποιους ανθρώπους που συναντώ να μην με σκέφτονται πολύ ευγενικά. Πλοηγώ σε εχθρική περιοχή σε εξωτερικούς χώρους με τον ίδιο τρόπο που κάνω όταν δεν είμαι στο μονοπάτι. Προετοιμάζομαι ψυχικά για να πρέπει να αντιμετωπίσω ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το να πάρω χώρο».

Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην αφήνουν την άγνοια των άλλων να τους απομακρύνει από τα όνειρά τους. Το να παραμένετε σε εγρήγορση στο μονοπάτι είναι απαραίτητο, όπως και να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε νότια. Ο Robinson μεταφέρει δορυφορική επικοινωνία όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας είναι ανεπαρκής.

Ως μέρος της προσπάθειάς τους να σπάσουν τα εμπόδια, η Merrell διεξήγαγε μια μελέτη που επικεντρώθηκε σε έγχρωμους ανθρώπους στην ύπαιθρο. Τα αποτελέσματα έδειξαν μια ασυμφωνία μεταξύ των λευκών συμμετεχόντων και όλων των άλλων. Οι μαύροι είπαν ότι ένιωθαν την ανάγκη να είναι «προσεκτικοί» ενώ βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους και ότι βίωσαν διακρίσεις. Άλλες μεταβλητές πέρα ​​από τη φυλή, όπως το να είσαι γυναίκα, μπορεί επίσης να είναι αιτία τρόμου.

«Μια ιστορία ρατσισμού, αντιληπτής κρίσης και συναισθήματα άγχους και φόβου είναι ιδιαίτερα έντονα μέσα στη μαύρη κοινότητα», έγραψε ένας από τους συντελεστές. «Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι οι εμπειρίες των έγχρωμων ανθρώπων δεν είναι μονοδιάστατες. Η αγάπη για την ύπαιθρο, σε συνδυασμό με αντιληπτά και βαθιά ριζωμένα εμπόδια, έχουν οδηγήσει σε περίπλοκες εμπειρίες».

Φωτογραφία από την Kelly Bork

Τα μονοπάτια είναι μια τέλεια απόδραση

Στην εποχή των social media, είναι εύκολο να εθιστείς στις συσκευές μας. Μπορούμε να σπαταλάμε ώρες κάνοντας κύλιση στις ειδήσεις, ενώ η πραγματική ζωή περνάει. Ωστόσο, για τον Robinson, η αποσύνδεση από αυτούς τους περισπασμούς είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Νομίζω ότι το σημαντικότερο όφελος των υπαίθριων δραστηριοτήτων, είναι απλώς να έχεις χρόνο να αποσυνδέεσαι από την κανονική ρουτίνα», είπε. «Γυρίζω το κινητό σε λειτουργία αεροπλάνου και αφιερώνω πολύ χρόνο. Με την εργασία, την οικογένεια, τους φίλους, τα email και τις ειδοποιήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τείνουμε να μην αφιερώνουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για την αυτοφροντίδα. Η ύπαιθρος μου παρέχει την αρένα για να το κάνω αυτό».

Ενημερωθείτε για τις περιπέτειες του Robinson στο Instagram @akunahikes.

Previous Post Next Post