Ανοιξιάτικο ποδόσφαιρο New Mexico_ Ο ανταγωνισμός αφθονεί στην επιθετική γραμμή, στο τρέξιμο πίσω

ight © 2023 Albuquerque Journal

Παρακολουθώντας την προπόνηση, η κασέτα δεν λέει ψέματα. Απλώς ρωτήστε τον προπονητή του Νέου Μεξικού, Ντάνι Γκονζάλες.

«Ποτέ δεν είναι τόσο καλό όσο νομίζεις», είπε, «και ποτέ δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις».

Έξι προπονήσεις στις προπονήσεις, ο Γκονζάλες εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο προσπάθειας και τη στάση που έχει επιφέρει η ομάδα του στην εαρινή προπόνηση μέχρι στιγμής. Και με τις πλήρεις αναμετρήσεις που έχουν οριστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, δείτε δύο θέσεις ενδιαφέροντος:

ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ: Στο βιβλίο του “Outliers” το 2008, ο συγγραφέας Malcolm Gladwell εξήγησε και δημοσιοποίησε τον κανόνα των 10.000 ωρών: Ουσιαστικά, ο τρόπος για να επιτύχετε την πραγματική κυριαρχία μιας εργασίας ή δεξιότητας είναι να εξασκήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία για 10.000 ώρες ή περισσότερες.

Ο προπονητής της επιθετικής γραμμής του Νέου Μεξικό, Cam Blankenship, το άκουσε κάποια στιγμή. Εάν ισχύει οπουδήποτε, δεν θα είναι με τη μονάδα του.

«Δεν έχουμε 10.000 ώρες την άνοιξη», είπε την Τετάρτη.

Οι Lobos έχουν 28 ώρες απεριόριστης άσκησης, για την ακρίβεια. Κατά τις πρώτες 12 ώρες της εαρινής προπόνησης, ο Blankenship είπε ότι καμία δουλειά δεν είναι ασφαλής, αλλά η επιθετική γραμμή έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται.

Η πιο συνηθισμένη σύνθεση της πρώτης ομάδας αυτή την άνοιξη: δευτεροετής φοιτητής J.C. Davis (αριστερό τάκλιν), πρωτοετής με κόκκινη φανέλα Isaiah Sillemon (αριστερό γκαρντ), κοκκινομάσκα δευτεροετής C.J. James (κέντρο), Shannco “Ise” Matautia (δεξιός γκαρντ) και Devon Smith (δεξί τάκλιν). ).

Η συμπερίληψη των Ντέιβις, Τζέιμς και Ματάτια δεν θα πρέπει να είναι τόσο σοκ, με ένα συνδυασμένο 29 ξεκίνημα μεταξύ των τριών τους το 2022.

Με ένα νέο παράπτωμα – κατά κύριο λόγο την εφαρμογή αποκλεισμού ζώνης, είτε ευρείας είτε μέσης γραμμής – οι τρεις φέρνουν επίσης έναν υγιή αθλητικό χαρακτήρα σε μια ομάδα που το βάζει σε υψηλό επίπεδο.

«Ολόκληρη η συμφωνία μου», είπε ο Blankenship, «είναι η μπάλα. Έχω ένα συγκεκριμένο σύνολο βημάτων, ποδιών και μεθόδων, αλλά στο τέλος της ημέρας, το παν είναι το πόσο γρήγορα βγαίνουν από την μπάλα. Η ταχύτητα θα νικήσει την τεχνική — αλλά πρέπει να έχετε αυτή την ταχύτητα.

«Η πλάγια μετατόπιση μερικές φορές ξεπερνά την κατακόρυφη μετατόπιση και (εάν) έχετε γρήγορους τύπους που μπορούν να φύγουν από την μπάλα, τότε θα έχουμε μια ευκαιρία για επιτυχία».

Όσο για την υπόλοιπη γραμμή; Η μεταγραφή του Jones College Ο Smith έχει συμπληρώσει στο σωστό τάκλιν για τον D.J. Ο Γουίνγκφιλντ, ο οποίος είπε ότι ο Γκονζάλες θα πρέπει να επιστρέψει στις αρχές Ιουνίου, αφού υπέστη έναν τραυματισμό στο τέλος της σεζόν κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από το πρώτο παιχνίδι της περασμένης σεζόν εναντίον της Μέιν.

Ο Smith, είπε ο Blankenship, ήταν ένα “φωτεινό σημείο”, αλλά πιθανότατα πρέπει να αυξήσει το βάρος και να νιώσει πιο άνετα με αυτό το σύστημα πριν αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο. Αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο με την ανάκαμψη του Wingfield, αυτό αφήνει μόνο έναν ανταγωνισμό στο αριστερό γκαρντ με τον Sillemon στο προβάδισμα και μια μακροπρόθεσμη απάντηση στον αέρα — προς το παρόν.

RUNNING BACKS: Ας πάμε λίγο πίσω στο 2022. Η βιαστική επίθεση του Νέου Μεξικού τερμάτισε 101η σε 131 ομάδες Football Bowl Subdivision: 123,2 γιάρδες ανά παιχνίδι, 3,37 γιάρδες ανά μεταφορά και 34,7 προσπάθειες ορμητικής ανά αγώνα. Ένα άγγιγμα χειρότερο από τον πεζό αλλά μακριά από τον ένοχο σε μια παράβαση που έφτασε σε νέο πάτο.

Ο Νέιτ Τζόουνς ηγήθηκε του γκρουπ με 544 γιάρδες σε 118 προσπάθειες, ενώ ο Κρίστιαν Ουάσιγκτον (310 γιάρδες σε 73 προσπάθειες) και ο Σέροντ Γουάιτ (142 γιάρδες σε 40 προσπάθειες με τρία touchdowns) υστερούσαν. Ο τέταρτος Miles Kendrick (148 γιάρδες σε 76 φέρες) τερμάτισε τρίτος στην ορμή.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Ο Kendrick έφυγε μετά από μία σεζόν λόγω της λήξεως επιλεξιμότητας. Ένας εκπρόσωπος του UNM είπε ότι ο Τζόουνς δεν μπήκε στην πύλη μεταγραφών αλλά έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

Αυτό αφήνει την Ουάσιγκτον και τον Γουάιτ ως τους κύριους κατόχους σε ένα τρέχον δωμάτιο που διατηρεί ένα μέρος του βάθους που είχε το 2022 — αν όχι την ίδια σειρά.

«Δεν έπαιξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι (το 2022),» είπε η Ουάσινγκτον. «Αυτή η ομάδα που τρέχει πίσω, είμαστε βαθιά, αλλά όλοι μπορούν να παίξουν».

Θα μπορούσε να έχει δίκιο. Ο White και η μεταγραφή Λουιζιάνα-Μονρό, Andrew Henry, έχουν κερδίσει το μερίδιο των επαναλήψεων με την επίθεση της πρώτης ομάδας, με την πρώτη να αναβοσβήνει λίγο περισσότερη δύναμη και τη δεύτερη να δείχνει λίγο περισσότερη όρεξη. Ειδικότερα, η Ουάσιγκτον πρόσφατα φάνηκε ως το μέρος κάποιου που θα μπορούσε να επωμιστεί σημαντικό φόρτο εργασίας.

Και οι τρεις έχουν διακόψει σημαντικές διαδρομές. Και οι τρεις έχουν πιαστεί στα μετόπισθεν. Και οι τρεις μπορούν να βάλουν το πόδι τους στο έδαφος και να αναγκάσουν να χάσουν όταν ανοίξει μια τρύπα.

Με άλλα λόγια – δεν υπάρχει ακόμη καθιερωμένη αγελάδα καμπάνα. Δώστε σημασία στην ικανότητα του Dorian Lewis, του Myron Carter και του Zach Vigil να συνεχίζουν να βλέπουν το γήπεδο και αυτό μοιάζει σαν μια ομάδα που θα ανταγωνιστεί ακόμα προς το φθινόπωρο.

2 Σεπτεμβρίου

Έναρξη σεζόν: New Mexico στο Texas A&M, ώρα, TV TBA

Previous Post Next Post